FILMNOD BLEKINGE

I Blekinge finns goda förutsättningar att arbeta med att bygga filmbranschen som en viktig näring för tillväxt. Branscher inom kulturella och kreativa näringar bidrar till platsens attraktivitet vilket är viktigt även för tillväxt och etablering av företag inom helt andra näringar.

KFH och Filmnod Blekinge

Mellan 2021-2024 pågår projektet Filmnod Blekinge. Projektet är ett samarbete mellan Karlskrona kommun och Region Blekinge och planen är att på olika sätt stärka filmnäringen i Blekinge. KFH har en delprojektledarroll i projektet tillsammans med Henrik JP Åkesson Ruben som är projektledare.

Unik VP-studio ska byggas

Virtual Production Studio Lab för digital produktion nu i Blekinge

Filmen Mandalorian är ett gott exempel på produktion och film som skapats i virtual production.

CARL FILM FORUM 6th edition

17 november 2022, kl. 10.00-21.00, WTC @The Pot

Carl Film Forum är en del av projektet Filmnod Blekinge och sker i samverkan med Film i Skåne och Filmregion Sydost. Filmnod Blekinge arbetar för att främja filmnäringen och etablera Karlskrona och Blekinge som en nod inom film och rörlig bild ur ett regionalt, nationellt och internationellt perspektiv. Den 17 november är det dags igen för sjätte året i rad. Redan nu kan du anmäla ditt intresse om du vill medverka via länken nedan.